2 portioner

  • 3 dl kokt bulgur
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 finhackad vitlök
  • 1 aubergine, i strimlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd spetspaprika eller vanlig röd paprika, hackad
  • 1 dl finhackad färsk basilika
  • 2 tsk finhackad grön chili
  • 1 avokado, tärnad
  • 240 g kallrökt lax, strimlad

Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kall i en sil och lägg i en bunke. Klyfta rödlök, finhacka vitlök och strimla auberginen. Fräs i oljan på medelvärme ca 5 minuter. Hacka paprika och tillsätt den tillsammans med hackad basilika och finhackad grön chilifrukt, fräs 2 minuter. Salta och smaka av. Ta av allt från värmen och häll ner i bunken. Ställ in i kylen och låt kallna. Tärna under tiden avokado och strimla laxen. När bulgursalladen svalnat, vänd ner lax och avokado. Servera.