2 portioner

  • 3 dl kokt bulgur
  • 6 skivor kallrökt lax
  • 2 dl savoy/vit/röd kål, strimlad
  • 4 små färska rödbetor, skalad och klyftad
  • 1 msk olivolja
  • 1 palsternacka, i stavar
  • 1 lime, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl färsk hackad dill

Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Spola den sedan kall i en sil och låt rinna av väl. Strimla kål och skala rödbetorna samt palsternacka. Klyfta rödbetor och skär palsternackan i stavar. Smörj en ugnsform med 1 msk olivolja och lägg ner strimlad kål, rödbetor och palsternacksblandningen. Salta lätt. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Strimla laxen och blanda med bulgur, pressad lime, olivolja och dill. Se till att den rostade rotfruktsblandningen är kall innan du till sist vänder ner den i bulgursalladen. Servera.