4 portioner

  • 400 g skalade färska räkor
  • 1 lime, saften och det fint rivna skalet
  • 1 röd färsk spansk peppar
  • 1,5 dl finhackad färsk koriander
  • 2 dl tärnad gurka
  • 2 dl tärnad honungsmelon
  • 1 tärnad kiwi
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Blanda i en bunke: räkor, pressad limesaft och skal med finhackad färsk chili, koriander, tärnad gurka, melon, kiwi, salladslök, olja, salt och peppar. Låt stå i kyl och dra i ett par timmar. Smaka av med flytande honung och servera i fina glas som förrätt eller tillbehör.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Katariina [09 January 2009, 19:01]

Åh så gott detta var, så mycket smak!!

Nina Ahlm [09 January 2009, 19:01]

Härligt! ; )

Louise [13 January 2009, 09:01]

Jag är allergisk mot Kiwi, så jag testade med passionsfrukt istället och lite mindre mängd honung. Det kan jag varmt rekommendera om man är i min situation.