4 portioner
- 400 g skalade färska räkor
- 1 lime, saften och det fint rivna skalet
- 1 röd färsk spansk peppar
- 1,5 dl finhackad färsk koriander
- 2 dl tärnad gurka
- 2 dl tärnad honungsmelon
- 1 tärnad kiwi
- 2 strimlade salladslökar
- 2 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- havssalt och nymalen svartpeppar
Blanda i en bunke: räkor, pressad limesaft och skal med finhackad färsk chili, koriander, tärnad gurka, melon, kiwi, salladslök, olja, salt och peppar. Låt stå i kyl och dra i ett par timmar. Smaka av med flytande honung och servera i fina glas som förrätt eller tillbehör.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Åh så gott detta var, så mycket smak!!
Härligt! ; )
Jag är allergisk mot Kiwi, så jag testade med passionsfrukt istället och lite mindre mängd honung. Det kan jag varmt rekommendera om man är i min situation.