2 portioner

  • 240 g skalade räkor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 röd färsk chili, finhackad
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 dl mini fraiche
  • det fint rivna skalet från 1 citron
  • 1 tsk chilikrydda

Börja med att finhacka lök och strimla purjolök och paprikor. Fräs hack och strimlor i oljan på medelvärme. Tillsätt curry, tomatpuré och chili. Fräs några minuter under omrörning utan att bränna curryn. Häll på krossade tomater, mini fraiche, citronskal, chili och salt. Smaka av och låt puttra några minuter. Rör sist ner räkorna och värm under omrörning 1 minut. Servera med ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Marie [19 October 2008, 16:10]

Mmm, det ser gott ut! :)

Räkor var länge sedan jag åt, men blev sugen nu..

Molly [20 October 2008, 12:10]

det här var jättegott :)