4 portioner
- 400g fisk t.ex torsk/hoki/lax (Färsk eller fryst tinad)
- 1,5 dl minifraiche
- 1 kruka basilika
- 8 svarta kalamataoliver utan kärna
- havssalt & vitpeppar
- 2 dl strimlad purjolök
- 10 körsbärstomater
- 1/2 dl riven lagrad 10% ost
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Mixa minifraiche med basilika och oliver i en matberedare eller med mixerstav till en grön smet. Smaka av med salt och peppar. Strimla purjo och rör ner i smeten. Lägg färsk eller fryst tinad fisk i botten av en ugnsfast form. lägg små tomater runt om och bred smeten på fisken. Strö osten över och gratinera i ugn ca 30 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.