1 hel gratäng

  • 1 hokiblock, fryst 400g
  • 1 brk minifraiche 5 %
  • 1 dl minimjölk
  • 4 msk senap
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 fänkål, strimlad
  • Mineralsalt och vitpeppar
  • 1 lime, skalet + saften
  • 170 g kräftstjärtar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hokiblocket i mitten av en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, mjölk, senap, dill, rivet limeskal och pressad lime i en bunke. Sprid ut strimlad paprika, fänkål och purjo runt fisken i formen. Salta och peppra på fisken. Häll creme fraiche-blandningen över fisk och grönsaker och sätt in i ugnen i 35 minuter. Efter 35 minuter häll på kräftstjärtar och riven ost. Gratinera i 5-10 minuter till. Servera med ris eller potatis. 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Caroline [11 September 2008, 19:09]

Denna rätt var jättegod, jag hoppade dock över osten. Nästa gång kommer jag att pröva att höja ugnsvärmen till 225 grader.