4 portioner

  • 400g fryst hoki
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 tsk dijonsenap med estragon
  • mineralsalt och peppar
  • 8-10 potatisar
  • 2 dl het lättmjölk
  • 1 dl finhackad färsk dill

Börja med att skala och koka potatisarna. Dela under tiden det frysta fiskblocket i 6-8 lika delar. Vispa ägget med senapen. Vänd fiskbitarna i vispet, salta och peppra och stek dem i en panna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida, ställ sedan in i ugn, ca 150 grader fram till servering. Häll vattnet av den kokta potatisen. Pressa den varma potatisen genom en potatispress, värm mjölken och vispa med elvisp snabbt potatis och het mjölk till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar och rör slutligen ner den finhackade färska dillen. Servera tillsammans med fisk och en god sallad av babyspenat, ruccola och rivna morötter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.