2 portioner
- 2st laxfiléer
- 1 msk tamarisoja
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 msk olivolja
- 2 dl kokt fusillipasta
- 2 msk pressad lime
- 1 msk olivolja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl finhackad färsk koriander
- 2 dl kokta vita bönor
- 1 persika eller nektarin
- 2 dl sugarsnaps eller sockerärtor
- 2 nävar valfri sallad
Börja med att blanda tamarisoja med sambal oelek och olivolja. Pensla filéerna med blandningen och grilla i grillpanna eller stek ett par minuter på varje sida. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola den sedan kall i en sil. Pressa lime och blanda med olivolja, sambal oelek, koriander, vita bönor, klyftad persika, sockerärtor och sallad i en bunke. Vänd ner den kokta kalla pastan. Smaka av med havssalt och peppar. Låt laxen kallna helt i kyl och servera laxen kall i mindre bitar fördelad över salladen.