• 2 gröna paprikor, strimlade
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 1 grovt strimlad morot
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • havssalt
  • 1 finhackad röd chili
  • 400 g skalade färska räkor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 brk lätt creme fraiche
  • 1 msk flytande honung

Hetta upp en panna till medelvärme. Häll i oljan och tillsätt sedan curry och vitlök. Bränn inte. Rör ner strimlad paprika, purjolök, chili och strimlad morot. Fräs under omrörning ett par minuter. Rör ner tomatpuré och creme fraiche. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer curry och honung innan du slutligen rör ner räkorna. Vänta max två minuter så inte räkorna blir sega. Servera med ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Caroline [18 January 2009, 17:01]

Det här lät supergott!! :-) Man kan väl göra detta med kyckling oxå??

Nina Ahlm [19 January 2009, 07:01]

Caroline: Ja visst! Kyckling blir jättegott i grytan. Börja med att strimla och stek den ordentligt först bara. Ställ åt sidan och gör sedan bara enligt receptet ovan men tillsätt åter de färdigstekta strimlorna i slutet igen.

Martin [30 January 2009, 17:01]

Det där var riktigt gott!

Zanna [02 May 2009, 13:05]

Detta var verkligen smaskigt! Har även gjort receptet med fisktärningar samt en gång med kyckling och det har blivit riktigt smarrigt alla gångerna. Stort tack för dina härliga recept!