5 portioner

  • 5 bitar laxfilé a 150g
  • havssalt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 15 salta jordnötter
  • 1 citron det fint rivna skalet
  • 1 nypa färsk persilja
  • Servera med 300 g (okokt vikt) smaltrådig pasta eller 250 g bulgur blandad med ca 2 msk röd pesto

Börja med att salta och peppra på laxfiléerna. Hetta upp en teflonpanna med rapsolja och stek filéerna hastigt på bägge sidor tills de fått lite färg. Lägg över dem i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 120 grader. Under tiden du väntar på att ugnen ska bli varm så riv skalet av citronen fint. Finacka det finrivna citronskalet, hacka grovt över jordnötterna och finhacka persiljan. Blanda hacket till ett fint strössel. Sätt in laxen i ugnen och låt dem steka i ca 15-20 minuter. Koka pastan/bulgur enligt anvisningen på förpackningen, häll av och rör ner peston i pastan eller i bulguren. Lägg laxbitarna på tallrikar, strö strösslet på varje fiskbit och servera med pastan eller bulgur.