4 portioner

  • a laxfiléer
  • 4 rejäla ark aluminiumfolie
  • 4 dl kokta sojabönor (Följ anvisningen på frp)
  • 1 knippa grön sparris, skär i ca 2 cm bitar
  • 150 g sockerärtor
  • 16 röda kocktailtomater, halverade
  • 1 päron i tunna skivor
  • 4 msk kallpressad olivolja
  • salt och peppar

Kokoscreme

  • 1 brk lättkesella
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 msk flytande honung
  • havssalt och peppar

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Lägg varje laxfilé i mitten på ett ark aluminiumfolie. Se till att arket är tillräckligt stort att vika upp runt kanterna och vika i hop som ett paket runt all fyllning. Blanda i hop sojabönor, sparris, sockerärtor, tomater och päronskivor i en bunke. Häll över oljan och salta och peppra. Krydda även fisken. Blanda samtliga ingredienser till kokoscremen. När hela salladen är väl blandad, fördelar du den på och runt om varje fiskfilé. Högst upp på toppen fördelar du en klick kokoscreme. Stäng igen paketet ordentligt, lägg försiktigt på plåt och kör paketen i ugn 15-20 minuter. Servera paketen på tallrik.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.