2 portioner

  • 100g nudlar
  • 240 g skalade räkor
  • 4 grovt rivna morötter
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime, det fint rivna skalet och saften
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl blandad sallad t.ex spenat, ruccola, röda mangoldskott eller machésallad
  • 1 stjärnfrukt, skivad

Börja med att koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och spola dem sedan kalla i en sil. Riv morötterna grovt och skiva stjärnfrukten. Ställ åt sidan.

Lägg i en bunke; strimlad purjolök, finhackad rödlök, finrivet skal av en lime samt saften och olivolja. Blanda ner sambal oelek och finhackad färsk koriander. Lägg räkorna i blandningen och ställ i kyl att dra ca 30 minuter.

Vid servering: Häll kokosmjölken i en stekpanna och värm på medelvärme. Rör ner de grovt rivna morötterna och de kokta kalla nudlarna. Låt puttra någon minut. Tillsätt sist räkblandningen och vänd runt snabbt. Servera på en bädd av valfri sallad t.ex ruccola, röda mangoldskott, machésallad och spenat. Toppa med stjärnfrukt och lite havssalt.