5 portioner

  • 300 g matjesill
  • 1/2 dl kapris
  • 1/2 dl gröna oliver fyllda med vitlök. Finns färdiga på glasburk.
  • 2 inlagda rödbetor från burk
  • 1 dl lättkesella
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 finhackad rödlök

Skär matjesillen i lagom stora bitar och lägg upp den på ett fat. Strö över halverade oliver, kapris, hackad gräslök och finhackad rödlök. Finhacka rödbetorna och mixa hacket med 1 dl kesella. Ringla rödbetskesella över hela anrättningen.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Ellinor [19 December 2008, 17:12]

Hejsan! Jag har haft lite funderingar kring det här med sill och tänkte bara höra om du kanske har några svar att ge. Man har ju hört en del om att sill ska vara oerhört nyttig och bra mat, till och med en utav de allra nyttigaste fisksorterna, vet du om detta stämmer? Då tänkte jag i allafall att det är ju himla bra eftersom att jag tycker att sill är supergott och det blir ju en del sånt nu till jul, så jag begav mig till affären och när jag stod och valde mellan alla dessa olika sorters inlagd sill så förvånades jag över hur pass högt kaloriinnehållet var för varenda en utav dem. Innehållsförteckningen skvallrade ju i och för sig om att där finns en hel del tillsatser såsom socker och annat som kan vara en bidragande faktor men är det även så att man bör ta det lugnt med sill överhuvudtaget om man inte vill få i sig för stora mängder energi och riskera att gå upp i vikt? Kan det vara så att utan alla dessa tillsatser som följer med då man köper exempelvis senaps- eller matjesill så hade det kanske inte blivit lika mycket kalorier utan istället väldigt nyttigt och okej att äta i större mängder? Och är det så så undrar jag också om du vet ifall man kanske kan köpa helt "ren" sill utan tillsatserna så att man sedan antingen kan fixa den själv eller bara äta den som den är men att det fortfarande smakar gott? Och går det sen inte att få sillen lika juligt god utan att den är inlagd och därmed onyttigare så har du kanske något tips på hur man själv kan lägga in den på ett nyttigt sätt? Det vill säga utan socker och dylikt. Hoppas du orkar läsa alla mina funderingar =). Tacksam för svar!