4 portioner

  • 4 dl kokta nakenhavrekorn (Ej flingor)
  • 1/2 huvud salladskål
  • 5 dl räkor utan skal
  • 1 gurka
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk finhackad färsk dill
  • 2 passionsfrukter
  • 4 msk kokos

Spola nakenhavrekornen under rinnande vatten och koka sedan enligt anvisningen på förpackningen i ca 20 minuter. Strimla salladskålen, tärna gurka samt avokado. Finhacka rödlök och dill. Spola den färdigkokta nakenhavren kall i en sil. Blanda i en bunke nakenhavre, strimlad salladskål, tärnad gurka, tärnad avokado, finhackad rödlök och dill. Blanda olivoljan med pressad lime och vänd ner i blandningen i bunken. Vänd runt marinaden ordentligt. Smaka av med lite salt. Vänd sist ner räkor i salladen. Lägg upp på fyra tallrikar. Halvera passionsfrukterna och gröpa ur en halva över varje portion. Toppa med rostad kokos. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Ebba [31 May 2008, 19:05]

Jag och mamma gjorde denna till middag idag, fast med röd quinoa istället för nakenhavren och babyspenat istället för salladskålen. Blev supergott!! :) Ny favorit.

Nina Ahlm [31 May 2008, 19:05]

Hej Ebba: Vilket toppentips! Färggrannt blev det då också kan jag tänka : )