30 st små blinier

  • 2,5 dl sojamjölk/ekologisk lättmjölk, 37 grader eller fingerljummen
  • 2 ägg
  • 25g jäst
  • 2 dl rågmjöl
  • 1,5 dl quinoaflingor
  • 2,5 dl lättkesella
  • 1 tsk havssalt

Smula ner jästen i en bunke och rör den väl med den ljumna mjölken. Vispa ner samtliga övriga ingredienser och låt stå på bänken för att svälla ca 20 minuter. Grädda blinierna i en medelvarm plättlagg i lite kokosfett eller olivolja. Lägg åt sidan på en tallrik och servera med blandad sallad, några skivor kallrökt lax, lite wasabipasta, skivad avokado, en klick citronkesella, några räkor, hackad rödlök och dill.

2 kommentarer


Marie [22 August 2008, 14:08]

Har du tips på märken som är bra vad gäller sojamjölk?

De märken jag hittat (t.ex. Go green) innehåller socker. Eller kör du på dem ändå?

Nina Ahlm [23 August 2008, 08:08]

Marie; Just nu har jag “Alpro”. Den finns i flera varianter däribland osötad.