1 hel sats fiskburgare

  • 400g hokifilé
  • 200 g laxfilé
  • 4 msk hackad mejram
  • 1 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 ägg
  • mineralsalt och peppar
  • sesamfrö

Tillbehör

  • 2 dl strimlad spetskål
  • 2 msk koriander
  • 1 avokado
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • pressad citron
  • 1 grovt hamburgerbröd/person

Mixa alla ingredienser till fiskburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma biffar med blöta händer.
Vänd biffarna försiktigt i sesamfrö. Stek i medelvarm panna i lite olivolja ett par minuter på varje sida. Efterstek i ugn ca 10-15 minuter beroende på hur tjocka burgarna är.
Fräs strimlad spetskål med koriander. Mosa avokado med sambal oelek och pressad citron i en skål. Lägg spetskålblandningen på underdelen av ett grovt hamburgerbröd, lägg på en fiskburgare och toppa med avokadoröra. Servera.

6 kommentarer


Frida [05 April 2008, 12:04]

Tänkte testa detta en dag i veckan men undrar hur många fiskburgare det blir på en sats?

Sara [05 April 2008, 14:04]

Spetskål, vad är det? Fungerar det lika bra med vitkål eller är det inte alls samma? Annars såg det i allafall supergott ut! Har äntligen fått hem din kokbok också så nu bli det till att testa massa nytt!=)

Nina Ahlm [05 April 2008, 17:04]

Frida: Det blir 6-8 st

Nina Ahlm [05 April 2008, 17:04]

Sara: Spetskål är en kålsort som finns i det flesta butiker. Vitkål, savoykål eller annan kål fungerar bra det med.

Ellinor [20 September 2008, 19:09]

Om man bara vill ha 2 fiskburgare, hur blir receptet då? Tack för en superbra hemsida med underbara recept!

Nina Ahlm [20 September 2008, 22:09]

Ellinor; Det har jag inte testat och kan inte garantera att det blir helt bra att bara dra ner på allt rakt av. Jag föreslår i så fall att du istället fryser in det som blir över.