<

5  portioner

  • 5 dl skalade räkor
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad rödlök
  • havssalt och vitpeppar
  • 1 brk (2dl) minifraiche 5 % kokbar
  • 2 msk bongs hummerfond
  • 1 dl ekologisk lättmjölk
  • 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • 6 lasagneplattor med spenat
  • 1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 225 grader. Fräs spenat och finhackad rödlök i en kastrull. Salta och peppra. Vispa minifraiche med fond, mjölk och finhackad dill + ev vitt vin. Smörj en form med lite olivolja. Lägg först ett lager med plattor i botten (3 st). Lägg på spenat och lökblandning samt räkor och creme fraicheröra. Lägg ett lager med plattor till och avsluta med spenat och lök samt cremefraicheröra igen och parmesanost på. Sätt in i ugnen 25-30 minuter. Servera med mycket grönt.

3 kommentarer


Catty [09 April 2008, 08:04]

Så himla gott det verkar :) Ska absolut göra den nu i dagarna! Tack för inspirationen :)

Lotta Löw [09 April 2008, 09:04]

Tack snälla Nina, jag ska snarast prova ditt recept. / Lotta

Sylvia [14 April 2008, 21:04]

Tack för en toppengod rätt……vi har just smaskat i oss och blev jätteförtjusta:-)