4 portioner

  • 1 pkt (400g) fryst hoki/torsk
  • 1 brk kokosmjölk
  • 1,5 msk grön pesto
  • havssalt och nymalen vitpeppar
  • 1/2 ask cocktailtomater
  • ca 15 svarta kalamataoliver
  • 1 paprika
  • 1 broccolihuvud

Börja med att skära det tinade fiskblocket i tärningar ca 2×2 cm. Koka upp kokosmjölken med pesto och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Bryt broccolin i små buketter och koka dem några minuter i en kastrull med vatten. Häll av. Strimla paprikan. När du är nöjd med smaken på såsen lägger du ner fiskbitarna, strimlad paprika och broccolin och låter allt puttra på svag värme i några minuter. Lägg sist i tomater och oliver. Servera med vildris/råris/potatis.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

7 kommentarer


Sandra [12 January 2009, 11:01]

Låter jätte gott. När jag tidigare anvät fiskblock så har det varit svårt att få det att smaka bra. Men pesto och kokosmjölk är ju jätte bra smaksättningar. Tack för tippset.

mollya [13 January 2009, 17:01]

Enkelt, smidigt och supergott! Även om jag uteslöts både tomaterna, oliverna och paprikan för att det skulle passa alla som skulle äta. Men gott var det ändå! Tack för inspirationen.

mollya [19 January 2009, 20:01]

Eftersom denna gryta blev en succe åt vi den idag igen. Fast denna gången med purjolök i också och brysselk¨ål istället för broccolin som tagit slut. Fungerade superänt det med :)
Känns def. som ett recept som vi kommer använda ofta i hemmet och som lätt kan varieras efter det som finns hemma. Perfekt!

Kristina Schöldström [21 January 2009, 13:01]

Otroligt gott! Fin kombination av peston med kokosmjölken, vackra färger på tallriken. Blev en klar favorit hos hela familjen, kommer att lagas fler gånger! Kristina

Stina [03 February 2009, 10:02]

Låter mumsigt det här! Vilket "pestomärke" brukar du använda?

Nina Ahlm [03 February 2009, 11:02]

Stina: Det varierar men til denna vil jag minnas att jag använde “Zeta”

Katta [09 January 2010, 11:01]

Jag måste bara säga att ICA:s gröna pesto tycker jag är den bästa, hör o häpna. ZETA faller mig inte riktigt mig i smaken eftersom att den har någon bismak jag inte kan med.