1 Portion

  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 2 msk havregryn
  • 1 msk hela linfrön
  • 5 grovt hackade hasselnötter
  • 1 tsk kanel
  • hallon och lingon

Häll upp yoghurt i en skål. Blanda ner havregryn, linfrön, kanel, hallon och lingon och rör ett varv. Häll upp på glas och strö över hackade hasselnötter.

1 kommentar


Ellinor [31 March 2011, 09:03]

Yoghurten är ju inte hemmagjord…. Det ordnas så här: hetta upp 1
liter mjölk till 37-40 grader. Tillsätt 4 msk yoghurt. Sätt lock på
behållaren (jag har provat både med helt täta lock och bara grytor
med lock). Lägg eventuellt in behållaren i en påse, för att minska
risken för kladd. Täck in behållaren i filtar, handdukar, tröjor…
Värmen ska hållas inne. En rejäl termos funkar också. Låt stå 8-12
timmar. Klart, fast det blir godare om yoghurten kyls ner först.
Hållbarheten på den nya yoghurten blir ca 20 dagar, enligt receptet
jag läste. Detta funkar också med mjölk som köps billigt på kort
datum, det är bra! Jag har testat att använda matlagningsyoghurt.
Ibland går det, ibland inte. Frukt- och vaniljyoghurt funkar, och
självklart även den naturella. Kör hårt, känn dig huslig!