4 portioner

  • 3 dl svart råris 
  • 1 dl vildris
  • 2 msk riven ingefära
  • 9 dl vatten
  • 2 msk kokosflingor
  • 3 msk sultanrussin
  • 2 msk hackade mandlar 
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 msk kanel

Häll bägge sorterna ris i en kastrull. Häll på vattnet, låt allt få ett uppkok och sänk sedan plattan till medelvärme och koka i ca 40-45 minuter. Blanda ner hackade mandlar, russin och kokos i det färdigkokta riset. Rör sist ner rapsoljan och krydda med ingefära och kanel. Ät tillsammans med sojayoghurt eller sojamjölk. Allt kan göras dagen innan och förvaras i kyl.

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.