2 portioner

  • 1 dl quinoaflingor
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 tsk havssalt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 torkade fikon
  • 2 tsk kokosmjöl/kokosflingor
  • valfri mjölk

Börja med att koka flingor, salt och vatten på medelvärme under omrörning 3-5 minuter. Rör ner torkade tranbär och kokos precis innan servering. Strimla fikonen och lägg upp gröten i varsin fin skål. Toppa med strimlat fikon och servera gröten med t.ex mandelmjölk/rismjölk/ekologisk lättmjölk.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Filibabba [27 September 2008, 09:09]

ser jättegott ut! =)

Josefin [27 September 2008, 10:09]

Tror du har missat att skriva fikon i ingredienslistan, står tranbär 2 ggr, men gissar på att du menar 2 st fikon istället. Du inspirerar! Ha en super bra dag!

Karin Malmborg [28 September 2008, 23:09]

Vad bra du fick till det med infon om Sempers rena havre! =)