2 portioner
- 1 dl quinoaflingor
- 1 dl hirsflingor
- 1 tsk havssalt
- 4 dl vatten
- 2 msk torkade tranbär
- 2 torkade fikon
- 2 tsk kokosmjöl/kokosflingor
- valfri mjölk
Börja med att koka flingor, salt och vatten på medelvärme under omrörning 3-5 minuter. Rör ner torkade tranbär och kokos precis innan servering. Strimla fikonen och lägg upp gröten i varsin fin skål. Toppa med strimlat fikon och servera gröten med t.ex mandelmjölk/rismjölk/ekologisk lättmjölk.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
ser jättegott ut! =)
Tror du har missat att skriva fikon i ingredienslistan, står tranbär 2 ggr, men gissar på att du menar 2 st fikon istället. Du inspirerar! Ha en super bra dag!
Vad bra du fick till det med infon om Sempers rena havre! =)