Hallå där 80-tal. Nu är du trendig igen.

Ack så gott!

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • havssalt och vitpeppar
  • 1 banan, halverad och skuren i tre skivor på längden
  • 1 brk, 400 ml kokosmjölk
  • 2-3 tsk curry
  • 1,5 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pkt, 125g kalkonbacon eller rökt kalkon
  • 1/2 dl naturella jordnötter/cashewnötter

Börja med att skära vardera kycklingfilé i 2-3 mindre delar. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor i olivolja i en panna, salta och peppra. Blanda kokosmjölk med chilisås, sambal oelek och curry i en bunke. Fördela de stekta kycklingbitarna i botten av en ugnsfast form. Skär bananen och lägg på kycklingbitarna. Häll på kokos och chiliblandningen och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Fräs under tiden strimlad kalkonbacon i en panna, låt rinna av på papper och strö strimlorna över den färdiga gratängen tillsammans med jordnötterna eller cashewnötterna innan servering. Servera med ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Danielle [29 July 2011, 00:07]

Jätte god verkligen =) Trots nyttigare ingredienser så smakar den
mycket mer än den klassiska!! Underbar sida med mycket inspiration
till oss nyttiga tränande – tusen tack!!!