4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl kokta röda linser (Koktid 10 min)
  • 5 soltorkade tomater i olja, avrunna
  • 4 osvavlade aprikoser
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • mineralsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 pressad apelsin, saften

Koka linser och spola 1 dl lav dem kalla i en sil. Blanda linser, soltorkade tomater, aprikoser, vitlök och 1 msk olja i en bunke. Mixa med mixerstav till en slät röra. Smaka av röran med salt. Putsa kycklingfiléerna och skär ett snitt längs med filén på varje så att det blir som en ficka som kan fyllas. Fyll med röran, ca 2 tsk per filé. Lägg filéerna i en stor ugnsform. Sätt ugnen på 175 grader . Salta och peppra lätt ovanpå alla filéer och ringla en god  olivolja samt pressad apelsin över dem. Sätt in i ugn ca 30-40 minuter, beroende av filéernas storlek, i 175 grader. Servera med timjanrostade rotfrukter och chilifräst savoykål nedan.
 

Chilifräst savoykål

  • 1/2 savoykålhuvud, strimlat
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Fräs savoykålen i en kastrull i oljan tills den blivit blank. Tillsätt finhackad röd chili och flingsalt och vänd runt. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.