Ca 6 portioner på buffé

  • 1 kg kycklingfiléer ( använd fryst tinad eller färsk)
  • 2 msk osötad dijonsenap original
  • 1 msk KRAV-märkt svensk honung
  • 1 msk tamarisoja

Lägg ugnsfiléerna omlott i en ugnsform. Blanda dijonsenap, honung och tamarisoja till en slät massa med en gaffel. Pensla kycklingfiléerna med massan och häll överbliven marinad i formen. Ställ i kyl ca 4 timmar eller över dagen. Tillaga sedan kycklingen genom att sätta in formen i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter, beroende på filéernas storlek. Låt sedan kycklingen kallna innan du skär den i skivor och lägger upp på ett fat. Serveras kall med fördel till färskpotatissallad med dillpesto, chèvre, babyspenat & sparris på samma buffé.

 

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.