1 portion
- 1 litet färskt broccolihuvud
- 120 g rökt, skivad kalkon
- 3 msk keso
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk örkryddor provencale
- mineralsalt och grovmalen svartpeppar.
Börja med att bryta broccolihuvudet i små buketter. Lägg ner de små buketterna i en kastrull med kokande vatten. Låt koka 1 minut. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av broccolin i en sil och lägg över dem i en ugnsfast form. Strimla kalkonen och lägg på broccolin. Blanda keson med senap, persilja, örtkryddor, salt och peppar och klicka ut blandningen över alltihop. Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.