6 portioner

  • 6 tinade/färska kycklingfiléer skurna i grövre bitar
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 100 g mager chèvreost
  • 4 msk hönsfond
  • 5 dl lätt creme fraiche + 1-2 dl vatten
  • 1 citron, det rivna skalet
  • 1 dl finhackad färsk basilika och oregano
  • 6 grovt hackade färska kvisttomater
  • havssalt och nymalen peppar

Börja med att fräsa kycklingbitarna i olivilja i en stor kastrull så att de blir gyllenbruna runt om. Finhacka under tiden lök och vitlök och låt hacket sedan fräsa med några minuter. Skär bort det vita skinnet runt om getosten och smula ner den bland kycklingen. Rör ner hönsfond, creme fraiche, vatten, citronskal och finhackad basilika och oregano. Låt alltsammans puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sist de hackade tomaterna och servera grytan med ris och mycket grönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Malin [30 April 2010, 13:04]

Hej Nina, receptet låter verkligen jättegott förut chevre ost som
jag har väldigt svårt för, finns det något du skulle rekommendera
att ersätta den med ? Trevlig helg och hoppas du får en bra
valborgsmässoafton.

Nina Ekelöf [30 April 2010, 13:04]

Malin: Absolut. Vad sägs om Philadelphia Vitlök & Örter? Fin Valborg till dig med : )

Malin [30 April 2010, 16:04]

Det skulle kunna funka, supertack :).

Nina Ekelöf [30 April 2010, 19:04]

Vi hoppas på det : ) Smaklig spis!