Kycklingquesadillas med tofu, taco & mandel

4 portioner

  • 4 tortillabröd fullkorn
  • 4 strimlade, stekta kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl grovt hackad mandel
  • 2 dl smulad tofu

Börja med att strimla och steka kycklingfiléerna. Skiva löken i tunna ringar och strimla paprikan. Fräs lök och paprika med kyckling. Tillsätt tacokryddan och vatten. Låt puttra i hop under några minuter. Hacka mandeln grovt och smula tofun. Lägg ut tortillabröden och lägg smulad tofu, mandel och fyllning på ena halvan av vardera tortillabröd. Vik över andra halvan och tryck till. Stek eller grilla de ihopvikta bröden i panna eller på grillen, på båda sidorna,  tills de fått gyllenbrun färg. Skär med vass kniv "tårtbitar" av varje quesadilla och servera dem ljumna eller kalla på sommarbuffén.