2 portioner
- 2 tinade/färska strimlade kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 3-4 dl tärnad potatis
- 3 tärnade morötter
- 1 färskt broccolihuvud
- 2 msk pumpafrön
- 2 msk riven parmesan
- 1 stort tärnat päron
- havssalt och vitpeppar
- 2 msk finhackad persilja
Börja med att strimla kycklingfiléerna och stek i olivolja till gyllenbrun färg. Tillsätt tärnad potatis och morot och fräs på medelvärme i ca 15-20 minuter. Dela broccolin i små fina buketter och koka dessa några minuter i en kastrull med kokande vatten. Låt rinna av i en sil. När potatis och morötter mjuknat, smaka av med salt, peppar och persilja. Tillsätt broccoli, pumpakärnor, parmesan och tärnat päron. Vänd runt i värmen i ett par minuter. Servera med skivad avokado och pärontzatsikin nedan.
Pärontzatsiki
- 1 stort, grovt rivet päron
- 2 dl avrunnen yoghurt eller lättkesella
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 1 krm pressad vitlök
- havssalt och vitpeppar
Blanda samtliga ingredienser i en liten skål. Smaka av med salt och peppar och servera till woken ovan.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.