4 portioner

Sparris

  • Vatten och en nypa salt
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1/2 dl grovhackad mandel
  • 2 knippen grön sparris
  • hyvlad parmesan

Marinad

  • 1/2 pressad citron
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Börja med att blanda i hop samtliga ingredienser till marinaden. Koka sedan upp vatten med en nypa salt i en kastrull. Skär bort den nedre delen av sparrisen. Den är träig. Lägg ner sparrisen i det kokande vattnet och koka ett par minuter tills den känns spröd och lite mjuk. Vakta så att den inte blir överkokt. Lägg sedan upp sparrisen i ett uppläggningsfat. Häll dressingen över och strö till sist över solrosfrön, grovhackad mandel och hyvlad parmesan.

Parmalindad kycklingfilé

  • 4 tinade kycklingfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg runt om, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp filéerna ur pannan, linda en skiva parmaskinka runt om varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form och stek klart i ugnen i 10-15 minuter. Servera med marinerad sparris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.