2 portioner

  • 3 dl kokt, röd quinoa
  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • mineralsalt + vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 2 msk tamarisoja
  • 1/2 pressad apelsin, saften
  • 1 msk honung
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 4 dl röda mangoldskott
  • 3 msk smulad chèvre ( nyckelhålsmärkt)

Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kall i en sil och låt rinna av väl. Strimla kycklingfilérna och bryn dem i en medelvarm panna i lite olja tills de är väl genomstekta. Salta och peppra lätt. Blanda granatäppelkärnor med tamarisoja, pressad apelsin, honung, finhackad rödlök och chili. Rör ner blandningen i quinoan och smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner kyckling, mangoldskott och smulad chèvreost. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Sandra [10 October 2008, 08:10]

Hej!
Har precis hittat till din sida och prövade detta recept igår. Så här lät det vi matbordet.
-Mmmm, vad gott.
-Det här var verkligen jättegott.
-Mm, jag måste ta lite till.
-Men Gud vad gott det var.
-Lägg till det här som favoritrecept!

Så tack för en fantastiskt god middag igår.
Ikväll är det bästaste tjejerna som kommer på middag och då ska vi äta ugnsbakad lax med chili och honung. Till det serveras sötpotatisgratäng med fårost. Ser fram emot att testa fler av dina recept.
Hälsningar Sandra som ser fram emot lunchlådan där resterna från igår väntar!