4 portioner

  • 600 g kycklingfilé
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 salladslökar
  • 1 stor morot
  • 1 röd paprika

Lime & Ingefärasås

  • 1 limefrukt, det rivna skalet och saften
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 tsk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk acaciahonung
  • 1 msk maizenamjöl blandat med 4 msk vatten

Strimla köttet och fräs det i oljan en stund. Vrid ett par varv med svartpepparkvarnen över köttet. Skala och strimla salladslök och morot. Kärna ur och strimla paprikan. Ställ köttet åt sidan och börja med såsen.

Riv skalet och pressa ur saften ur en limefrukt. Lägg detta i en skål. Riv ner ingefära och pressa i en vitlöksklyfta. Häll i soja, honung och maisena – vattnet.

Ställ köttet på plattan igen och låt det brynas tills det fått fin färg. Lägg i strimlad salladslök, morot och paprika och fräs med i några minuter. Häll såsen över alltsammans och låt koka i ca 3 minuter. Det ska få en simmig konsistens. Nu går det fort. Servera omedelbart med sallad och ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.