4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 dl naturell lätt yoghurt
  • 1 pressad lime
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 tsk salt
  • 1 msk garam masala ( krydda)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk gurkmeja

Börja med att sätta ugnen på 2oo grader, med grilleffekt om du har.
Blanda yoghurten med samtliga kryddor i en skål. Om du har gått om tid och kan tänka dig att börja med rätten redan dagen innan så låt fileérna dra i yoghurtblandningen i kyl över natten. Annars, doppa bara fileérna i den och stek dem sedan i ugnen i en gratängform i ca 20 minuter. Om du kör i ugnen på “grill” behövs bara ca 12 minuter och att du vänder fileérna ett par gånger under tiden. Servera med ris, strö lite hackad mandel över och en god sallad gärna med mango i.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.