2 portioner

  • 150g mager färs lamm/nöt
  • 1 citron, det fint rivna skalet
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 finhackad röd chili
  • havssalt och peppar
  • 1 msk olivolja

Blanda färsen med rivet av citronskal, timjan, persilja, chili, salt och peppar. Forma biffar med händerna. Stek i medelvarm panna i olja till fin färg ca 5-8 minuter på varje sida. Servera till rostade rotfrukter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Karin B [26 August 2008, 10:08]

Tack för en underbar sida som jag läser varje dag. Du inspirerar mig i framförallt brödrecept och tips till roliga lunchrätter att ta med till jobbet.
Testade lammfärsbiffarna igår och de blev jättegoda. Min 9-åriga dotter var lite skeptisk först men hon bad snart om mer mat och till sist så åt hon 4 stycken! Jag fyllde ut färsen med en hel del riven squash och det blev riktigt bra.

hälsn Karin