2 portioner
- 150g mager färs lamm/nöt
- 1 citron, det fint rivna skalet
- 2 msk finhackad timjan
- 2 msk finhackad persilja
- 1/2 finhackad röd chili
- havssalt och peppar
- 1 msk olivolja
Blanda färsen med rivet av citronskal, timjan, persilja, chili, salt och peppar. Forma biffar med händerna. Stek i medelvarm panna i olja till fin färg ca 5-8 minuter på varje sida. Servera till rostade rotfrukter.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Tack för en underbar sida som jag läser varje dag. Du inspirerar mig i framförallt brödrecept och tips till roliga lunchrätter att ta med till jobbet.
Testade lammfärsbiffarna igår och de blev jättegoda. Min 9-åriga dotter var lite skeptisk först men hon bad snart om mer mat och till sist så åt hon 4 stycken! Jag fyllde ut färsen med en hel del riven squash och det blev riktigt bra.
hälsn Karin