4 portioner

  • 1 fläskfilé
  • 2 msk färsk hackad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn fläskfilén runt om i het panna i lite olivolja tills den fått färg. Rulla sedan fläskfilén i en blandning av salt, peppar och färsk hackad rosmarin. Lägg i ugnsform och stek klart i ugnen i ca 15-20 minuter.

Vårpotatissallad

  • 3 dl sugar snaps skuren på längden
  • 4 msk färsk hackad basilika
  • 2 dl hackad krispsallad
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 dl alfalfagroddar
  • 3 dl baby spenat
  • 8 kokta kalla potatisar
  • 2 msk tapenade chili. Finns på brk av märket Zeta
  • en nypa salt

Blanda samtliga grönsaker med skivad kokt, kall potatis. Rör runt med tapenade. Salta, smaka av och servera med helstekt fläskfilé i skivor.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.