4 portioner

  • 500 g mager nötfärs max 10% fetthalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 3 dl finstrimlad zucchini
  • 1 mskajvar relish
  • salt & peppar
  • 2 brk krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • färsk oregano och basilika
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kalvfond
  • 2 finhackade vitlökklyftor

Börja med att strimla vitkålen och fräs den sedan i en rejäl panna i olivoljan tills den mjuknat något. Tillsätt rödlöken, nötfärsen och tomatpurén. Fräs tills färsen fått ordentlig färg. Häll på de krossade tomaterna, rött vin, oregano, basilika, kanel, kalvfond, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 1 timma. När såsen kokat klart pressar du i vitlöksklyftorna, rör runt, smakar av och serverar med fullkornspasta, quinoa eller nakenhavrekorn.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.