Allt i samma form. Lite förberedelse och sedan sköter sig tillagningen själv i ugnen. Passar utmärkt i lunchlådan.

  • ca 500 g lamm eller nötfärs max 10% fetthalt
  • 2 röda lökar
  • 5 inlagda rödbetor
  • salt och peppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk  paprikapulver
  • 4 msk färsk, hackad persilja
  • 5 fasta potatisar
  • ca 15 cm purjolök

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka den gula löken, grovhacka rödbetorna och blanda med färs och samtliga kryddor och persilja i en bunke. Smörj en stor ugnsform med olivolja i botten. Forma färsen till en limpa i formen. Tvätta potatisarna men behåll skalet på. Skiva dem i ca 0,5 cm tjocka skivor och sprid ut runt köttfärslimpan. Strimla purjolöken och sprid ut den uppepå potatisskivorna. Salta, peppra och ringla lite olivolja över. Sätt in i ugnen, längst ner i ca 1 timma. Kan variera från ugn till ugn.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.