4 portioner

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 2 dl grovt strimlad palsternacka
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 orange paprika, strimlad
  • 1 dl finhackade svarta oliver utan kärnor
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 dl rött vin
  • havssalt

Börja med att fräsa finhackad gul lök i oljan på medelvärme. Tillsätt lammfärsen och fräs tills den fått lätt brynt färg. Rör ner riven palsternacka, krossade tomater, finhackad vitlök, tomatpuré, spiskummin, strimlad paprika, finhackade oliver, färsk oregano och rött vin. Smaka av med havssalt och låt puttra på låg värme ca 45 minuter. Servera med ris eller pasta.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.