2 portioner

Lammfärsspett

  • 300 g mager lammfärs
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 bit färsk hackad röd peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • havssalt & peppar
  • 4 st spett eller träpinnar

Blanda färsen med vitlök och kryddor. Forma 4 avlånga biffar och tryck fast dem runt spetten. Lägg i ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter i 125 grader.

Bulgursallad

  • 3 dl kokt bulgur
  • 1 msk olivolja
  • 6 st urkärnade svarta oliver
  • 10 kocktailtomater röda eller gula
  • 1/2 dl smulad feta light
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Avocadoklick

  • 1 mogen avocado
  • 2 msk kesella
  • 1 msk pressad citron
  • salt

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och spola den sedan kall i en sil.
Häll i olivolja, skivade oliver, halverade tomater och smula ner fetan. Krydda efter smak med flingsalt och peppar.
Mixa en mogen avocado med kesella med mixerstav. Droppa i citronsaften och salta.
Servera de varma spetten med bulgursallad och en klick avocadoröra.