Tråkig bild men mycket gott lamm.

4-5 portioner

  • Ca 600 g putsad lamminnerfilé

Marinad

  • 0,75 dl madeiravin
  • pressad apelsin
  • 0,75 dl god olivolja
  • 1,5 tsk mortlad/krossad grönpeppar
  • 1 tsk havssalt
  • 2 tsk smulad rosmarin
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk flytande honung

Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en bunke. Lägg ner de putsade lammfiléerna och marinera i kyl ca 2 timmar.

Ta upp och stek dem runt om till gyllenbrun färg, i medelvarm panna, i lite olivolja. Lägg över i ugnsform och kör klart i ugnen innan servering i 200 grader ca 5-10 minuter beroende på storlek.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.