Tråkig bild men mycket gott lamm.
4-5 portioner
- Ca 600 g putsad lamminnerfilé
Marinad
- 0,75 dl madeiravin
- pressad apelsin
- 0,75 dl god olivolja
- 1,5 tsk mortlad/krossad grönpeppar
- 1 tsk havssalt
- 2 tsk smulad rosmarin
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 2 msk flytande honung
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en bunke. Lägg ner de putsade lammfiléerna och marinera i kyl ca 2 timmar.
Ta upp och stek dem runt om till gyllenbrun färg, i medelvarm panna, i lite olivolja. Lägg över i ugnsform och kör klart i ugnen innan servering i 200 grader ca 5-10 minuter beroende på storlek.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.