1 stort glas

  • 1 dl frysta jordgubbar
  • 1/2 dl frysta björnbär
  • 1 skivad fryst banan
  • 1 msk gojibär
  • 2-3 dl mandelmjölk/havremjölk

Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Häll upp på glas och servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

6 kommentarer


Victoria [12 March 2009, 22:03]

Är det bara att frysa in bananen så där, den blir inte dålig?
Och går det bra med vanlig mjölk/yoghurt?

Nina Ahlm [13 March 2009, 02:03]

Victoria: Javisst! Skala, skiva och rulla in i plastfolie så är den sedan lätt att tillsätta i en smoothie. Den ger då en bra konsistens, god smak och kyla till smoothien tillsammans med t.ex frysta bär och vätska.

Ingela [13 March 2009, 20:03]

Hej Nina! Jag har en fråga om Gojibären. På påsen man kan köpa på Blueberry så står det att man ska ha en rågad matsked, men tjejen som jag köpte dem av sa att man ska ha max tio st på filen eller så, för annars kan man få ont i magen?

Nina Ahlm [13 March 2009, 20:03]

Ingela: De är lätta att överäta av då de för många för tankarna till nötter/godis. Vi brukar därför alltid rekommendera 5-10 st/dag. Dels blir de väldigt dyra att äta nävar av och dels är det torkad frukt/bär. Om man lägger bären i en matsked gissar jag att det får plats motsvarande mängd i den. Detta är bara rekommendationer och anledningen till att du fick rådet om “ont i magen” är att dessa precis som annan torkad frukt kan “sätta fart” på magen. Vi träffar dem som lätt äter halva påsen i ett svep och då kan magen reagera ungefär som på katrinplommon : ). Därav rekommendationen och rådet.

AnnaG [06 May 2009, 07:05]

Jag har aldrig varit en smoothie-tjej men tänkte att någon gång måste jag ju ge det ett försök om inte annat. Måste erkänna att jag blev positivt överraskad, supergott helt enkelt! =) Tack!

Frysta bananer är mums. På sommaren brukar jag trä en halv banan "on stick", rulla den i raw kakao och färskriven kokos och sedan in i frysen. Perfekt att alltid ha "glass" hemma i frysen och dessutom den godaste jag vet. =)

Ha det fint!
Kram

Peder [15 January 2010, 11:01]

Det är fantastiskt, gojibär som är min favorit inom superfood går verkligen att använda till ALLT.
Äter varje dag och är övertygad om att det gör mig piggare.
Har provat många typer av gojibär, ett tips är http://www.goforlife.se/ . Hälsningar Peder