4 portioner
- 6 dl kokt fullkornspasta
- 4 dl kocktailtomater
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk kallpressad olivolja
- 1 1/2 dl svarta oliver, kärnfria
- 1 kruka färsk basilika
- 4 msk kesella
- Salt och svartpeppar från kvarnen
Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna i halvor och skiva vitlöken. Lägg ner tomater och vitlök i en ugnsform. Salta peppra och häll lite av olivoljan över. Sätt in i ugnen och baka av i ca 15 minuter. Koka spaghettin, häll av vattnet och spola den kall. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, häll lite olivolja över. Vänd ner tomater, vitlök och halverade oliver och värm några minuter på medelvärme. Riv basilika över precis innan servering. Servera pastan på 4 tallrikar och avsluta upplägget med en klick kessella på toppen av varje portion. Krydda med ett par exta drag på pepparkvarnen.