4 portioner
- 1 brk kronärtskockshjärtan
- 1 fänkålshuvud
- 1 msk olivolja
- 1 brk hela tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1nypa gräslök
- salt och peppar
Ansa fänkålen och skär den i bitar. Låt fänkålsbitarna fräsa med olivolja i en panna på svag värme. Tillsätt tomater och spadet och låt sjuda tills fänkålen mjuknat. Häll över blandningen i en bunke och mixa med mixerstav till en slät sås. Häll tillbaka såsen i pannan och pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar och häll sedan i 1 burk med kronärtskockshjärtan ( Häll av oljan i en sil först). Strö sist över klippt gräslök. Servera med ris, fullkornspasta eller bulgur.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.