2 portioner
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 tsk rapsolja
- 1 brk krossade tomater, 400 g
- 2 dl förkokta kikärtor på tetra
- 5 dl vatten
- 1,5 msk grönsaksfond
- 1-2 tsk cayennepeppar
- 1 tsk kanel
- havssalt och peppar
Börja med att fräsa lök och vitlök mjuk i oljan, häll på tomaterna, vatten, grönsaksfond, cayenne och kanel. Låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Lägg sedan ner kikärtorna och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Hej, ska man inte koka kikärterna först?
Jo, om du inte gör som det står överst i receptet och använder förkokta eller kikärtor på burk.
Oj, va blind jag var… =)
; )
Hvor mange gram tilsvarer 2 dl kokte bønner/kikerter?
Det skiljer litegrann men om du använder 2 dl torra kikärtor väger de ca 200g. Använder du 2 dl kokta på burk får du räkna med ca 400g
Kalas recept.
Har blivit en favoriot faktist.
Jag tycker att man kan toppa med en klick kesella eller cremefraishe i soppan också.
Mycket god soppa, och den fungerar lika bra med bönor.