4 portioner

  • 8 dl vatten
  • 4 msk hummerfond
  • 1/2 finhackad röd chilifrukt
  • 1 brk minifraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • ca 400 g kräftstjärtar
  • färsk dill
  • mineralsalt och vitpeppar

Koka upp vatten och fond i en kastrull. Tillsätt finhackad chili, minifraiche och tomatpuré. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela kräftköttet i fyra djupa tallrikar, häll på varm soppa och strö över dill. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


angelica [12 August 2008, 12:08]

Jag är inte så förtjust i att använda mig av varken fond eller buljong p.g.a dess innehåll men har varken ork eller tid att göra min egen. Finns det någon fond som är bättre än dom andra rent innehållsmässigt? / Mvh

Nina Ahlm [12 August 2008, 19:08]

Angelica: Bongs grönsaksfond innehåller inte transfetter eller natriumglutamat om det är det du menar. Kanske finns det fler i dagsläget där man tagit bort dessa. Tärningar brukar kunna innehålla en del transfetter. I annat fall får man koka egen ; )

Linda [22 August 2008, 09:08]

Är det bara Bongs grönsaksbuljong som ej innehåller dessa ämnen? Alltså just grönsaksbuljongen. Finns den i vanliga matbutiker?

sara [17 April 2009, 16:04]

vet att såväl ica maxi och coop har buljonger innehållande helt naturliga ingredienser. Dessutom är de ekologiska.