4 personer

  • 1 scharlottenlök
  • 4 medelstora morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen koriander
  • Olivolja
  • 2 msk Bongs grönsaksfond
  • 1 msk misopasta
  • 1 ½-2 liter vatten
  • 1 ½ dl torkade röda linser
  • 1 dl kokta valfria bönor
  • En nypa havssalt & svartpeppar

Skala och hacka lök, morötter, palsternacka och ingefära. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, morötter, palsternacka, ingefära, curry, koriander och sambal oelek på medelhög värme. Slå på fond och vatten. Låt puttra i 15 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en blender. Tillsätt misopastan och de röda linserna. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Späd med vatten om det skulle behövas. Smaka av med salt och peppar. Rör ner bönorna strax innan servering. Fördela soppan i fyra skålar och toppa med torkat äpple, riven rödbeta, strimlad rödkål, färska örter och några sesamfrön.

Topping: Torkat äpple, riven rödbeta, valfria färska örter, svarta sesamfrön.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Charlotte [06 May 2008, 22:05]

Jag vill ha dig som privat kock hemma hos mig…!;D

angelina [11 May 2008, 10:05]

Supergott! Prövade denna soppa i helgen och alla njöt! Toppen!