Första gången jag åt den här soppan var hemma hos min chef. Enkel, god och lätt att variera med olika toppings eller fyllningar. Jag vill minnas att receptet var ungefär som nedan. Så gör jag den i alla fall numera och den blir också mycket god.

5-6 portioner

  • 600g frysta gröna ärtor
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 bit salladslök finhackad
  • 1/2 liter vatten
  • 1 nypa färsk timjan, finhackad
  • 4- 5 msk grönsaksfond/lantbuljong utan vete och socker
  • havssaltsalt och peppar

Koka upp vattnet med klyftad lök, finhackad salladslök/purjolök och fond. Tillsätt hela påsen med frysta gröna ärtor och låt koka ca 20 minuter. Lägg i de färska finhackade kryddorna och mixa soppan i kastrullen med en mixerstav. Späd eventuellt med lite mer vatten om du vill ha en tunnare soppa. Smaka av med havssalt och peppar.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Katariina [10 June 2007, 21:06]

Hej! Hur mycket är en påse frysta ärtor? Ett halvt kilo?

Nina Ahlm [11 June 2007, 06:06]

I en påse är det 1 kg

Carro [04 February 2008, 21:02]

Vill bara tipsa om att Coop har kommit ut men foder utan smakförstärkare.. Kalv, vilt, kyckling & fisk.. Jätte goda..smakar som äkta.. Bra för mig med magproblem

Carro [04 February 2008, 21:02]

Vill bara tipsa om att Coop har kommit ut men fonder utan smakförstärkare.. Kalv, vilt, kyckling & fisk.. Jätte goda..smakar som äkta.. Bra för mig med magproblem