Gott som tillbehör till både, kyckling, kött eller fisk. Passar också bra att dippa grönsaksstavar i.

  • 2 mogna avokado
  • 1 urkärnad tomat, grovt hackad
  • mineralsalt
  • 1/2 dl minifraiche
  • 1 lime, saften
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 röd pepparfrukt, finhackad

Skala och kärna ur avokadon. Lägg i en bunke. Pressa över limesaft och mosa med gaffel. Dela tomaten på hälften och gröpa med en sked ut kärnorna. Grovhacka tomathalvorna. Rör ner tomathacket, finhackad vitlök, pepparfrukt och minifraiche. Smaka av med mineralsalt. Ställ kallt till servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Linda [08 September 2007, 15:09]

Ett tips för att inte avokadon skall bli brun så fort är att lägga i kärnan i guacamolen. Då behåller avokadon sin gröna färg längre.