• 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl kokta kidneybönor
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 1/3 tsk malen kanel
  • Saft och skal från en lime
  • Salt och peppar efter smak
  • ev 1 lime till dekoration

Fräs löken i olja tills den fått fin gyllenbrun färg. Häll på bönorna, tomatpurén, honung, vätskan och kryddorna. Låt puttra 10 minuter. Häll över limejuice och skal. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Mixa allt I en matberedare till en jämn konsistens. Servera i en fin skål och riv lite limeskal över.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.