• 500 g rabarber, skalad och hackad i mindre bitar
  • 100 g torkade fikon, hackade
  • 1 kanelstång
  • 2 cm färskriven ingefära
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • ¾ dl honung
  • Saft från ½ citron
  • Salt och peppar efter smak

Blanda allt och koka på svag värme i ca 25 minuter, tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med salt & peppar. Låt svalna och kyl.
 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


christer jäger [01 July 2008, 22:07]

Hej. Ja det såg väldigt gott ut måste jag säga. Det är sommar med rabarber tycker jag. Ska prova till helgen om det nu blir sommar så man kan sitta ute och njuta.
Ha det så bra..