Gott tillbehör
4 portioner
- 8-10 små mandelpotatisar
- 1-2 dl het ekologisk lättmjölk
- havssalt & vitpeppar
- 8 krossade valnötter
- 1/2 msk flytande honung
Skala och koka potatisen under lock i ca 20 minuter. Häll av vattnet. Värm mjölken och vispa ner den, lite i taget till önskad konsistens, med elvisp i moset snabbt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt, peppar och honung. Krossa valnötterna med bredsidan av knivbladet flera gånger. Rör ner precis innan servering. Gott till fisk/kyckling.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Oj så gott det låter.
Det här blir det garanterat i kväll! =)
Till detta tänker jag mig en ljum sallad gjord på gröna bönor, rädisor, sockerärtor, grön sparris, salladslök, bönor av något slag, olivolja och lite svartpeppar. Mmmm..
Tack!
Låter supergott! Det här receptet ska jag absolut prova!
http://sundig.wordpress.com